Reprezentance

2019

V letu 2019 je slovenski ultimate na evropska prvenstva poslal kar 4 ekipe: moška reprezentanca do 17 let, ženska do 20 let in moška do 20 let so se udeležile Evropskega mladinskega prvenstva v Wroclawu na Poljskem (EYUC), članska mešana reprezentanca pa je po 8 letih znova zaigrala na Evropskem prvenstvu (EUC), tokrat v Györu na Madžarskem.

Izjemen uspeh je uspel ženski ekipi do 20 let, ki je v napetem polfinalu za le eno točko izgubila proti Rusiji. So pa dekleta iz prvenstva prinesla SOTG nagrado.

Povezave:

Novica – O-STA [LINK]

Novica – Maribor info [LINK]

Tekma člani – SLO vs NOR [LINK]

Tekma U17 – SLO vs FIN [LINK]

Tekma U2o ženske – SLO vs RUS [LINK]

2017

Leta 2017 smo mladinskim reprezentancam dodali še moško reprezentanco do 17 let, ki se je pomerila na Evropskem mladinskem pokalu (EYUCup) v Debrecenu na Madžarskem. Domov so se vrnili s prvima slovenskima medaljama: ostali so neporaženi in osvojil itudi SOTG nagrado. Reprezentanci do 20 let sta prvič zaigrali na Evropskem mladinskem prvenstvu (EYUC), ki je potekalo v Veenendaalu na Nizozemskem. Po izjemnih predstavah so se fantje domov vrnili z nagrado SOTG.

Povezave:

Tekma U20 ženske SLO vs BEL [LINK]

2016

Slovenija se je 2016 prvič predstavila tudi na svetovnih reprezentančnih prvenstvih. Mladinski ekipi v ženski in moški diviziji do 20 let sta zaigrali na Svetovnem mladinskem prvenstvu (WJUC) v Wroclawu na Poljskem. Dekleta so proti Italiji dosegla tudi prvo slovensko reprezentančno zmago, obe ekipi pa sta se odlično odrezali v SOTG razvrstitvi, kjer sta dosegli 2. mesto.

2014

Leta 2014 pa je moška ekipa BASE, sestavljena iz igralcev iz različnih klubov po Sloveniji, zaigrala na Svetovnem klubskem prvenstvu v Leccu v Italiji. Dosegla je 44. mesto in odigrala tekme proti največjim svetovnim klubom. Prvenstvo v Leccu si bo ekipa zapomnila tudi po obilnem deževju, poplavljenih igriščih, ki so jih sušili kar s helikopterji, in mnogih odpovedanih, prestavljenih ali zamaknjenih tekmah.

2011

Leta 2011 je Slovenija prvič zbrala reprezentanco v ultimate frizbiju, ki je zaigrala na Evropskem prvenstvu (EUC). Mešana reprezentanca je imela težko nalogo, saj je bila ob premiernem nastopu na evropski sceni tudi gostiteljica prvenstva. Zgodovinsko prvo tekmo je odigrala kar na otvoritveni slovesnosti proti takrat najboljši evropski ekipi Veliki Britaniji. Najlepši spomin na prvenstvo in prvo slovensko ultimate frizbi reprezentanco je zagotovo slovenska himna pred prvo tekmo.

2010

Leta 2010 se je Frizmi povezal s preostalimi slovenskimi igralci in zaigral v mešani diviziji na WUCC-u v Pragi. Dosegli so 28. mesto izmed 54 ekip. To prvenstvo ima poseben pomen v zgodovini slovenskega ultimata, saj je prav zaradi zahtev, ki so spremljale prijavo na WUCC v Pragi, nastala Frizbi zveza Slovenije, odigrano pa je bilo tudi prvo državno prvenstvo